دوربین مدار بسته

دوربین مداربستهچیست؟
واژه “دوربین مداربسته” برگردان فارسی کلمه انگلیسی  closet circuit television  یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.

تاریخچه:

نخستین سیستم مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام “والتر بروچ” مسئول نصب این سیستم بود.
در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مداربسته در سال ۱۹۴۹ مربوط به محصولی با نام “وریکون” بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.

اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال ۱۹۷۳ بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال ۱۹۸۰ دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.

 

به تدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. در سال ۱۹۹۰ دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال ۱۹۹۰ پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهر “نورفولک” انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.

 

کاربرد های دوربین مداربسته

کاربرد اصلی و عمده دوربین های مدار بسته در سیستم های حفاظتی و امنیتی است، اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر می رود.

کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و نظارت نامحسوس و … کاربرد فراوانی دارند که در ادامه به ان اشاره شده است.

 

کاربرد دوربین مداربسته در صنعت

برخی از مشاغل صنعتی تحت شرایط خطرناک و دشوار عملیاتی انجام می گیرند. از جمله این مشاغل می توان به صنایع شیمیایی و راکتورهای هسته ای اشاره کرد. بدیهی است که نظارت روند این پروسه ها به صورت مستقیم امکان پذیر نیست. در این شرایط دوربین مداربسته می توتند نقش مهمی را ایفا کند.

دوربین های مداربسته مورد استفاده در صنعت، بر خط تولید محصول نظارت می کنند. نوع دیگری از دوربین مداربسته نیز در صنعت استفاده می شود که حساس به درجه حرارت هستند و در هر مرحله ای از فرآیند، درجه حرارت را اندازه گیری می کنند.

 

 

کاربرد دوربین مداربسته به منظور نظارت ترافیکی

برای نظارت ترافیکی در شهرها و کشورها، دوربین های مداربسته را در خیابان ها و بزرگراه ها نصب می کنند تا ترافیک و رفت و آمد خودروها را مورد بررسی قرار دهند. اگر در قسمتی از جاده، تصادفی رخ داده باشد، پلیس می تواند از طریق دوربین مداربسته، بلافاصله از وقوع تصادف آگاه شده و اقدامات لازم را انجام دهد.

از طرفی نظارت بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از جمله رعایت سرعت مجاز، با استفاده از دوربین مداربسته امکان پذیر شده است. پلیس می تواند با مشاهده پلاک خودروی متخلف، راننده مربوطه را شناسایی و جریمه کند.

 

کاربرد دوربین مداربسته به منظور نظارت بر پارکینگ خودرو، انبار و…

در این موارد نصب دوربین مداربسته در قسمت ورودی و خروجی پارکینگ ها، به کاربر کمک می کند تا رفت و آمد تمام خودروها را تحت نظر داشته باشد. این پوشش ۲۴ ساعته میتواند امنیت بالایی را در این مکان ها ایجاد کند و از سرقت جلوگیری می کند.

 

کاربرد دوربین مداربسته در مکان های عمومی

یک دوربین مداربسته معمولی، به تنهایی نمی تواند نظارت کافی و کاملی به محیط های باز و گسترده داشته باشد. دوربین های PTZ با رزولوشن تصویر بالا، در این مورد بسیار کارآمدتر به نظر می رسند چرا که این دوربین ها قابلیت چرخش، گردش و بزرگنمایی تصاویر را دارند و می توانند منطقه وسیع تری از محیط را تحت پوشش دهند. رزولوشن بالای دوربین این دوربین ها و سایر دوربین های مناسب تشخیص و شناسایی چهره و ANPR، امکان شناسایی چهره و پلاک خودروها را نیز فراهم می کند که بسیار کاربردی است.

 

کاربرد دوربین مداربسته در کنترل عملکرد کارمندان

 

کارفرما می تواند به منظور نظارت بر ایمنی کارکنان و بررسی عملکرد صحیح آن ها، دوربین مدار بسته را در محیط کار نصب کند. لازم به ذکر است که نصب دوربین مداربسته در ساختمان های اداری و کاری، باید با آگاهی کارمندان انجام گیرد و حقوق انسانی رعایت شود. نصب دوربین در رختکن، سرویس های بهداشتی و محل هایی که حریم خصوصی اشخاص خدشه دار می شود، ممنوع است. با نصب دوربین در ادارات، علاوه بر نظارت به عمکرد کارکنان، می توان رفتار ارباب رجوع و مشتری را زیر نظر داشت تا امنیت کارمندان و اموال ادارات خدشه دار نشوند.

 

کاربرد دوربین مداربسته در مدارس و محیط های آموزشی

کاربرد دوربین مداربسته در محیط های آموزشی گسترده است. در حال حاضر، مدارس زیادی در کشور ما مجهز به دوربین مداربسته شده اند. در صورت بروز سرقت، جرم و یا رفتار غیر قابل قبول از دانش آموزان، می توان از تصاویر ثبت شده توسط دوربین مداربسته به عنوان مدرک استفاده کرد. دوربین مدار بسته مدارس معمولا در راهرو، حیاط، پارکینگ و… نصب می شود. وجود دوربین در این مکان ها، می تواند اولیا را از حضور و سلامت فرزندانشان مطمئن ساخت

 

کاربرد دوربین مداربسته در مکان های ورزشی و تفریحی

به کارگیری دوربین مداربسته در مجتمع های ورزشی، تفریحی، مناطق توریستی، رستوران ها و… باعث می شود تا حاضرین در آن مکان احساس امنیت بیشتری داشته باشند. زیرا می دانند که در صورت بروز حادثه، پلیس می تواند از تصاویر دوربین مداربسته استفاده کرده و مجرم را شناسایی کند. توجه داشته باشید که نصب دوربین مداربسته در سالن های ورزشی ممنوع است.

 

 

کاربرد دوربین مداربسته داخل خودرو

نصب دوربین مداربسته در خودرو، راننده را کمک می کند تا هنگام دنده عقب رفتن، با اشیا و یا افراد برخورد نکند.

 

کاربرد دوربین مداربسته در بیمارستان ها و مراکز درمانی

بیمارستان مکانی حساس است. افراد زیادی به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند. اکثر این افراد وضعیت جسمی مناسبی دارند و یک سهل انگاری ساده ممکن است منجر به حوادث ناگوار و غیر قابل جبران شود. نصب دوربین مدار بسته در این مکان ها بسیار کاربردی است.

پس از نصب دوربین مداربسته، تنها یک اپراتور لازم است تا بر تصاویر ارسالی از دوربین مداربسته نظارت کند. بنابراین علاوه بر کاربردهایی که گفته شد، استفاده از دوربین مداربسته، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز به منظور نظارت بر این محیط ها  را کاهش می دهد.

 

 

کاربرد دوربین مداربسته در کنترل و پیشگیری از بیماری کوید -۱۹

 

با توجه به شیوع این بیماری در دنیا، نصب دوربین مداربسته حرارتی در محیط های پرتردد، ورودی مراکز درمانی، مراکز تجاری، ادارات و … می تواند تاثیر چشمگیری در شناسایی افراد مشکوک داشته باشد. این دوربین با توجه به استانداردهایی که دارند میزان دمای بدن افراد را شناسایی می کنند و در صورت تشخیص دمای بالای بدن افراد، هشدارهای لازم را اعلان می کنند.

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله شرح دادیم، دوربین مداربسته چیست و از کی تولید شده و کاربرد دوربین مداربسته فقط به یک محیط و یا یک موضوع نظارتی محدود نمی شود و کاربردهای گوناگون و وسیعی دارد که در این مقاله به شرح مختصری از آن ها پرداختیم. حضور دوربین ها در همه ی اماکن، احساس امنیت و آرامش را برای افراد فراهم می سازد. و ماهم در کنار شما هستیم تا بهترین هارو برای شما بسازیم

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.